Îmbunătățirea calității vieții prin dezvoltarea de noi tehnologii pe baza de nanoparticule eficiente în decontaminarea apelor și solurilor

Acasă

 

Îmbunătățirea calității vieții prin dezvoltarea
de noi tehnologii pe baza de nanoparticule eficiente
în decontaminarea apelor și solurilor

 

Proiectul complex, prin intermediul celor 3 proiecte componente, își propune să aducă contribuții importante la îmbunătățirea calității vieții prin dezvoltarea de noi tehnologii pe baza de nanoparticule eficiente, atât în decontaminarea apelor, cât și în fertilizare.
 
AFLĂ MAI MULTE
 

Obiectivele proiectului

 

Obiective specifice ale Proiectului, precum evaluarea toxicității nanoparticulelor de FexOy și FexOy-funcționalizate și a ionilor de arsen, asupra celulelor eucariote în condiții în vitro și în vivo sau caracterizarea prin studii cinetice privind adsorbția de ioni metalici din medii contaminate (ape/soluri) de către materialele dezvoltate precum și creșterea calității diferitelor tipuri de culturi vegetale prin aplicarea de tratamente de nanoparticule de oxizi magnetici, asigură contribuția acestui Proiect la îmbunătățirea calității vieții.

 
AFLĂ MAI MULTE
 

Proiecte

 

Studiul capcității depoluante a unor noi nanoparticule asupra apelor de suprafață contaminate cu ioni de metale grele și microorganisme cu potențial patogen.
 
 
Dezvoltarea și evaluarea efectelor toxicologice ale unor nanoparticule utilizate în aplicații de mediu.
 
 
Utilizarea în agricultură a nanocompozitelor magnetice și influența acestora asupra mediului în contextul strategiilor de siguranță alimentară.
 
 

Titlul proiectului:

Îmbunătățirea calității vieții prin dezvoltarea de noi tehnologii pe baza de nanoparticule eficiente în decontaminarea apelor și solurilor.

ACRONIM: ICVDTA

Cod proiect: PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0134

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vizitaţi www.fonduri-ue.ro